Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: gelişim psikolojisi soruları  (Okunma Sayısı 7938 defa)
0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
myiğit
ResimLoad.Net
4 Yıldızlı Üye
****

Teşekkür Sayısı 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 271



Üyelik Bilgileri
« : Mart 28, 2009, 05:55:47 ÖÖ »

REKLAM ALANI

Cografya




Adı Soyadı: Cevat  GÜMÜŞ
Bölümü:  Coğrafya  Öğretmenliği
Numarası:  050106024
ÜNİTE – 4
1-)  6 aylık olan Ece, eline aldığı nesnelerin yenilmeyeceğini öğrenmeye başlamıştır.
Yukarıda anlatılan tutum, Piaget’in kuramında yer alan aşağıdaki kavramlardan hangisine örnektir?
A.   İşlem
B.   Özümleme
C.   Örgütleme
D.   Tersine Çevrilebilirlik
E.   Uyum Kurma
                                         Doğru  Cevap - E 
2-)  Aşağıdakilerden hangisi duyusal devinimsel dönemin özelliklerinden biri değildir?
A.   Herhangi bir nesneyi, başka bir nesne yardımıyla almaya çalışması
B.   Masal dinlemeyi  sevmesi
C.   Saklanan bir nesneyi aramaya çalışması
D.   Gördüğü bir davranışı ertesi gün taklit etmesi
E.   Çığlığını duyduktan sonra sürekli çığlık atması
            Doğru  Cevap – B
                                                                                                                                                 
3-)  Annesi Furkan için elmayı 4 parçaya bölmüştür. Aynı elmayı 8 parça halinde abisinin tabağında gören Furkan, abisinin daha çok elma yediğini düşünür.
Furkan’ın böyle düşünmesi, onun, bilişsel gelişimde hangi aşamada olduğunu gösterir?
A.   Duyusal devinim  dönem
B.   Uyumsama yapamadığı bir dönem
C.   İlk deneme yanılmaların olduğu dönem
D.   Korunum ilkesinin kazanılmadığı bir dönem
E.   Benmerkezci düşünmenin baskın olduğu dönem
     Doğru Cevap - D
COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
BURCU TUNÇER
050106010
4. ÜNİTE SORULARI
1.   Piaget’in bilişsel gelişim kuramı ile ilgili olan aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru değildir?
a.   Piaget’e göre zihinsel gelişim dönemleri 4’e ayrılır.
b.   Sirküler Tepkiler Duyusal Devinimsel Dönemin özelliklerindendir.
c.   Özelden özele düşünme, animizm ve artifikilasyon sembolik dönemin özelliklerinden bazılarıdır.
d.   Sezgisel Dönemde korunum ilkesi kazanılmamıştır.
e.   Dönüşümsel düşünme soyut işlem döneminin en önemli özelliklerindendir.
                                                                                                                        Doğru cevap:E
2) I    Empatik düşünebilme, başka kişilerin de duygu ve düşüncelerini anlayabilme
    II   Olay olgu ve davranışları düşünürken neden sonuç ilişkisini kavrayabilme
   III  Yaşanan bir sürecin geriye ve aynı zamanda ileri doğru tam olarak algılanabilmesi
   IV   Mantıksal ve rasyonel düşünme nedeniyle sorularına akla uygun yanıtlar arayabilme
    V   Olay olgu ve davranışlar üzerine akıl yürütürken göreceli düşünebilme
Yukarıdakilerden hangisi yada hangileri Piaget’e göre Somut İşlem Dönemine ait    özelliklerden değildir?
a) I ve II        b) III ve IV        c) III ve V        d) yalnız III        e) II ve V
                                                                                                                        Doğru cevap:E
3.   Piaget’e göre sembolik dönemdeki çocuklarda korunum ilkesinin kazanılmamış olması aşağıdaki özelliklerin hangisi ile ilişkilidir?
a.   Özelden Özele Düşünme
b.   Yapaycılık
c.   Sembolleştirme
d.   Odaklanma
e.   Benmerkezcilik
                                                                                                                        Doğru cevap:D
HAMİDE ERTÜRK
COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
050106028
                                                         4. ÜNİTE SORULARI
1) Bebeğiyle oynarken annesinin kardeşine mama yedirdiğini görünce  ‘ bebeğime de mama yedirmeliyiz’ diyen Buse’nin  bu davranışı Piaget’ye göre aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?
a) Nesne devamlılığı
b) Toplu monolog
c) Artifikalizm
d) Animizm
e) Benmerkezci düşünme
                                                                                                                             Doğru cevap: D
2)- Korunum ilkesi kazanılmıştır.
   - Tersine çevirebilme özelliğine sahiptirler.
   - Sınıflama ve sıralama yapabilirler
   - Geriye dönebilirlik görülür.
   - Sorular akla uygun yanıtlanır.
Yukarıda verilen özellikler hangi bilişsel gelişim dönemine ait özelliklerdir?
a) Duyusal devinimsel dönem
b) Soyut işlem dönemi
c) Somut işlem dönemi
d) Sembolik dönem
e) Sezgisel dönem
                                                                                                                       Doğru cevap: C
3) Bireyin çevresindekileri anlayabilmek için oluşturduğu algı çerçevelerine ne ad verilir?
a) Örgütleme
b) Şema
c) Akomodasyon
d) Özümleme
e) Dengeleme
                                                                                                                             Doğru cevap: B 
AD SOYAD: ŞÜKRÜ ARICI
BÖLÜM: COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
NUMARA: 050106012
Ayşe her olayı yapan bir kişinin olduğunu düşünmektedir.
Aşağıdaki 1. 2. 3. sorular yukarıdaki cümleye göre cevaplanacaktır.
SORU1-)Yukarıdaki cümledeki gibi düşünen Ayşe Piaget’in zihinsel gelişim dönemlerinden kapsamı içinde yer alır?
A-)Sembolik dönem
B-)Sezgisel dönem
C-)Somut işlem dönemi
D-)Soyut işlem dönemi
E-)İmgesel dönem
                                                                CEVAP:A
SORU2-)Yukarıdaki cümleyle aşağıdaki olaylardan hangisi birebir örtüşmektedir?
A-)Eve yemek için alınmış pastayı, üstüne mum koymadan ve onu söndürmeden yemeyen çocuk
B-)Ayşe Fatma’nın elbisesinin giydiğinde hala Ayşe’dir.
C-)Yağmur yağıyorsa suyu yukarıdan döken biri vardır.
D-)Ay ve Güneş canlıdır ve Ayşe’yi sürekli takip eder.
E-)Babasının yırtılan bütün pantolonlarını Ayşe’nin annesi dikmiştir.
                                                                CEVAP:C
SORU3-)Yukarıdaki cümledeki Ayşe’nin davranışı aşağıdaki hangi kalıba uymaktadır?
A-)Animizim
B-)Artifikilasyon
C-)Paralel oyun
D-)Döngüsel tepki
E-)Odaklanma
                                                                CEVAP:B
AD SOYAD: GÖRKEM TOPUZ
BÖLÜM:COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
NUMARA: 050106004
SORU1-)”Bilginin anlamlandırıldığı çerçeve” olarak nitelendirilen alan aşağıdakilerden hangisidir?
A-)Uyum sağlama
B-)Şema
C-)Özümleme
D-)Örgütleme
E-)Dengeleme
                                                                CEVAP:B
SORU2-)Aşağıdakilerden hangisi Piaget’ye göre bilişsel gelişimi etkileyen faktörlerden değildir?
A-)Olgunlaşma
B-)Deneyim
C-)Sosyal etkileşim
D-)Dengeleme
E-)Özümleme
                                                                CEVAP:E
SORU3-)Bireyin sürekli çizgi film izlemesi ve evdekilere de sürekli onu izletmek istemesi sembolik dönemin hangi özelliğine örnek gösterilebilir?
A-)Özelden özele düşünme
B-)Kişi sürekliliği
C-)Yapaycılık
D-)Benmerkezcilik
E-)Odaklanma
                                                                CEVAP:D
Adı-Soyadı: Şeref YILDIZ
Bölümü: Coğrafya Öğretmenliği
No: 050106016
Soru 1-) İnsan hayatında karşılaştığı yeni bilgilerin yarattığı dengesizliği gidererek yeni şemalar oluşturması ve bu şemaları zamanla zenginleştirmesi sürecine ne ad verilir ?
A-) Uyumsama
B-) Özümseme
C-) Şema
D-) Örgütleme
E-) Öngörü
  Doğru cevap : A
 Soru 2-) 4 yaşındaki Mahmut yağmurun yağmasını suyu yukardan döken birine bağlamaktadır
 Mamut’un bu davranışı Piaget’in bilişsel gelişim kuramında yer alan hangi özelliğe örnektir ?
 A-) Korunum
 B-) Yapaycılık
 C-) Animizim
 D-) Tersine Çevirebilirlik
 E-) Canlandırmacılık
     Doğru cevap: B
 Soru 3-) Bir eşyanın konu değiştirildiğinde aynı miktarda kalacağını özelliklerinin değişmeyeceğini bir çocuğun anlayabilmesi korunum ilkesini kazanmış demektir.
 Bu çocuk yukarda ki duruma göre hangi döneme girmiştir ? 
 A-) Sezgisel Dönem
 B-) Sembolik Dönem
 C-) Olgusal Dönem
 D-) Somut İşlem Dönemi
 E-) Soyut İşlem Dönemi
    Doğru cevap: D
   
YUNUS YANIK
050106023
COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
                                             SORULAR
1)Ali  patlamış  bulutlara canlıymış gibi davranıp onlarla konuşmaktadır.Ve oyun oynamaya çağırmaktadır.
Bu davranış biçimi Piaget’nin bilişsel gelişim kuramında yer alan hangi bilişsel özelliğe bir örnektir.
a)Canlandırmacılık
b)Yapaycılık
c)Tersine çevirebilirlik
d)Gerçekçilik
e)Korunum
                                                                                          CEVAP:A
2)Bir kişi her olay karşısında onun bir kişi tarafından yapıldığını düşünmesi aşağıdaki kavramların hangisi ile açıklanabilir?
a))Animizm
b)Kişi sürekliliği
c)Ben merkezci konuşma ve düşünme
d)Artifikilasyon
e)Özelden özele düşünme
                                                                                          CEVAP:D
3)Ali dolunayı gördüğünde topa benzetmekte ve onu o şema içine koymaktadır.Bu davranışı hangi kavram açıklar?
a)Akomodasyon
b)Asimilasyon
c)Adaptasyon
d)Artifikilasyon
e)Ben merkezcilik
                                                                                          CEVAP:B


AD SOYAD: MELİKE ORUÇ
NO:O50106009
BÖLÜM: COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
 
                                                       SORULAR
1.Bir çocuk ince bir bardaktaki suyu geniş bir bardağa aktardığında çoğaldığını düşünür. Suyun miktarının aynı olduğunu anlayamaz. Piaget’ye göre, çocuğun bu davranışı hangi evrede kazanılan bir bilişsel beceridir?
A.Duyusal motor
B.İşlem öncesi
C.Soyut işlemler
D.Somut işlemler
E.Soyut öncesi işlemler
Cevap: D
2.Bebeğin, nesneler arasında ayrım yapması ve kendinden bağımsız olarak da var olduklarını kavraması hangi yaş dönemlerde görülür?
A.0–2
B.4–8 aylık
C.12–18 aylık
D.8–18 aylık
E.18–24 aylık
Cevap: D
3.Beş altı yaşlarında olan Cansu bir kızgınlık hali ile bebeğinin elbiselerini keser ve bebeğinin ona küstüğünü düşünüp barışmak için defalarca af diler. Bu davranış piaget’in bilişsel özelliğine örnektir?
A.Korunum
B.Gerçekçilik
C.Tersine çevirebilirlik
D.Nesne sürekliliği
E.Canlandırmacılık
Cevap:E
 


Bölüm :     Coğrafya Öğretmenliği

Sınıf:       4/A

Ad Soyad: Murat FİTİL

Numara:    050106008

1-Dört yaşındaki Kamil yoldan geçen motosikletli birisinin ardından annesine “anne bisiklet ne güzel ses çıkarıyor” demesi üzerine annesinin  ona; “ hayır  o motosiklet” demiştir.Kamil karşılık olarak  “ bisikletin  sesi böyleydi” diyip ağzıyla taklidini yapmaya devam eder.

Kamil’in motosikletle ilgili bu davranışı, piaget’ ye göre  aşağıdakilerden hangisiyle ilişkilendirilir?

A) Şema                        B)Genelleme
C) Olgunlaşma              D)Özümleme,(asimilasyon)
 E) Uyum kurma( akomodasyon)

Doğru Cevap; D seçeneğidir…

2-“ 18 yaşındaki  Mehmet orta halli bir ailenin oğludur.Ailesinin onun için verdiği destekle dershane yardımı alarak sınıf öğretmenliği bölümünü kazanmıştır.Fakat Mehmet yüksek sosyo-kültürel sınıfa ait bir ailenin çocuğu olsaydı  kullanabileceği çeşitli üst düzey eğitim olanaklarıyla birlikte  bilgisayar mühendisliği bölümünü  kazanırdı.”
Diyen biri aşağıdaki hangi Bilim insanı ve kuramına  katılıyor  denilebilir?
A)   Piaget-Bilişsel Gelişim Kuramı
B)   Vygotsky- Sosyal yapılandırmacılık(yakın gelişim alanı)
C)   Bruner-Bilişsel Gelişim dönemi
D)   Chomsky-Psikolinguistik yaklaşım
E)   Carl Rogers- Benlik Kuramı
Doğru Cevap; B seçeneğidir…


3-“Buruner’e  göre  bu dönemde  çocuklar içinde yaşadıkları çevreyi anlama çabasına girişirler.Ancak çocuğun bu çabasına sözel ya da imgesel olarak yardımcı olma şansı çok düşüktür.Çünkü çocuklarda psikomotor öğrenmeler oldukça yoğundur.Ancak “yaparak” öğrenme sağlanır.
Bruner’e göre  yukarıda açıklaması yapılan bilişsel gelişim dönemi hangisidir?

A)Sembolik
B)İmgesel
C)Somut
DDuyusal
E) Eylemsel

Doğru Cevap; E seçeneğidir…


SÜLEYMAN KAPSIZ
050106019
COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
SORU 1-)Aşağıdakilerden hangisi Piagete göre bilişsel gelişimi etkileyen faktörlerden biri değildir?
A-)Olgunlaşma
B-)Deneyim
C-)Sosyal etkileşim
D-)Gerçekçilik
E-)Dengeleme
                                                                         Cevap=D
SORU 2-)Aşağıdakilerden hangisi somut işlem döneminde görülen özelliklerden biri değildir?
A-)Dağılma
B-)Korunum ilkesi
C-)Tersine çevirebilme özelliği
D-)Dönüşümsel düşünme
E-)Birleştirici düşünme
                                                                         Cevap=E
SORU 3-)Aşağıdakilerden hangisi soyut işlem döneminin özelliklerinden biridir?
A-)Tersine çevirebilme özelliği
B-)Değer ve inanç geliştirme
C-)Sınıflama ve sıralama
D-)Dağılma
E-)Korunum ilkesi
                                                                         Cevap=B
HAVVA SAKIZCIOĞLU
040106003
Coğrafya Öğretmenliği
1.   Soru: Duyusal motor dönemde gözlenen bilişsel davranışlardan değildir?
A: Ses bulaşması
B: Nesnenin sürekliliği
C: Döngüsel tepki
D: Animizim
E: Taklit
Cevap: D
2.   Soru:’ Evde annesinin sürekli etek giydiğini, babasının ise sürekli pantolon giydiğini gören bir çocuk dışarıda pantolon giymiş bir kadın gördüğünde o kadını erkek olmuş olarak değerlendirecektir.’ Bu durumu bilişsel davranışlardan hangisiyle açıklayabiliriz?
A: Kişilerin sürekliliği,
B: Canlandırmacılık,
C: Özelden özele düşünme,
D: Ben merkezli düşünme,
E: Sınıflandırma,
Cevap: C
3.   Soru: Piaget’in bilişsel gelişim kuramına göre nesnelerin devamlılığı aşağıdaki dönemlerden hangisinde kazanılır?
A: Duyusal motor,
B: İşlem öncesi,
C: Somut işlemler,
D: Soyut işlemler,
E: Yetişkinlik,
Cevap: A

Bölüm: COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
Sınıf: 4
MUHAMMED SEVİNÇTEKİN
05 01 06 025
ÜNİTE 4
SORU ve CEVAPLAR
1.   Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde “zekâ” ile ilgili bilgi yanlış verilmiştir?
A.   Zekâ bir çeşit dengedir. Bu denge fiziksel yapı ile çevre arasındaki dinamik ilişkiyi anlatır.
B.   Zekâ yaşayan ve eylemlerde bulunan bir zihinsel işlemler sistemidir.
C.   Zekâ biyolojik uyumun temel bir halidir. Bu uyum kişinin çevre ile iletişimini sağlar.
D.   Zekâ bireyin fiziksel hareketlerini dengeler.
E.   Zekâ durağandır, edilgen durumlarla bilgi edinilebilir.
 
Cevap: E
2.   Bireyde bulunan en küçük düşünce kalıplarına ne ad verilir?
A.   Örgütleme odası
B.   Şema
C.   Küme
D.   Kutucuk
E.   Kafes
 
Cevap: B
3.   Aşağıdakilerden hangisi Piaget’e göre bilişsel gelişlimi etkileyen faktörlerden değildir?
A.   Yaşantı.
B.   Olgunlaşma.
C.   Dengeleme.
D.   Genelleme.
E.   Sosyal etkileşim.
 
Cevap: D

EDA DEMİRBİLEK
COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
050106015
 
 
 
         EĞİTİM PSİKOLOJİSİ (DÖRDÜNCÜ ÜNİTE) SORU VE CEVAPLARI
 
1) Televizyon kumandasını telefon zannedip onla konuşan çocuğun bu davranışı hangi kavramla açıklanır?
 
A)Odaklanma
B)Sembolleştirme yeteneği
C)Animizm
D)Yapaycılık
E)Ben merkezci düşünme ve konuşma
 
DOĞRU SEÇENEK B ŞIKKI
 
 
 
2) Çocuğun öğrendiği bir fıkrayı bütün gün, tekrar edip annesine anlatması olayını hangi kavramla açıklarız?
 
A)Benmerkezci konuşma ve düşünme
B)Artifikilasyon
C)Döngüsel tepkiler ve devresel tepkiler
D)Özelden özele düşünme
E)Korunum
 
DOĞRU SEÇENEK C ŞIKKI
 
 
 
3) Çocuğun hayvanat bahçesinde gördüğü maymunu zihninde kedi şemasıyla algılamasına ne ad verilir?
 
A)    Uyumsama
B)     Akıl yürütme
C)    Şemalaştırma
D)    Ben merkezcilik
E)     Özümseme
 
 DOĞRU SEÇENEK E ŞIKKI


COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
BERİVAN DİNLER
050106020
4. SINIF 
EĞİTİM PSİKOLOJİSİ
4. ÜNİTE 
SORU1
Piaget’in gelişim kuramını anlamak için hangi kavramın açıklanması gerekli değildir
a.   zeka
b.   şema
c.   duyusal gelişim
d.   örgütleme
e.   dengeleme
 
cevap E
SORU 2
Aşağıdakilerden hangisi olgunlanma dönemi en iyişekilde açıklar?
a)bireyin yaşantı zenginliğine bağlıdır
b)bireyin toplumla kurduğu etkileşime bağlıdır
c)yeni öğrenme , süreçleri anlama anlamına gelir
d)kendisi ve dış dünya arasındaki farkın ayırtına varma dönemidir
e)öğrenme için gerekli olgunluk düzeyi
cevap E
SORU3
Özelden özele düşünme hangi durumda görülür?
a)sembolik dönem
b)sezgisel dönem
c)somut işlem dönemi
d)soyut işlem dönemi
e)imgesel dönem
cevapA


Selçuk Pekmez
   020106019  Coğrafya 
Soru1) Ablasının cep telefonunu izinsiz kurcalayan Mahmut'a annesi ''kimse başkalarının eşyalarını izinsiz kullanmamalı'' diye azarlar.Annenin gösterdiği bu tutum ahlak gelişiminin hangi aşamasına bir örnek teşgil eder? 
            a ) ceza ve itaat eğilimi b) saf çıkarcı c) evrensel ahlak ilkeleri d) iyi çocuk eğilimi
e) sosyal sözleşme eğilimi         
Soru2) Birey için aile,grup ve ulusun beklentileri herşeyden önemlidir,oteritenin kuralları kabul edilir,sorgulanmaz. Empati gelişimi de bu dönemde gerçeklerşir.Verilen özellikleri kapsayan ahlak dönemi aşağıdakilerden hangisidir?
         
           a) geleneksel düzey b) gelenek öncesi düzey c) gelenek sonrası düzey d) evrensel ahlak   düzeyi  e) sosyal sözleşme düzeyi
Soru3) İnsan beyninin belirli bölgeleri dilin kazanılmasından ve öğrenilmesinden sorumludur.bu bölüm tüm insanların dili öğrenmesini sağlar ve tüm insanlar doğuştan iletişim yeteneğine sahp olarak doğar diyen biyolojik yaklaşım kuramı hangi bilim insanına aittir?
         
          a)Vygotsky b) Piaget c) Bruner d) Chomsky e) Frued


Mustafa YİĞİT
050106029
Coğrafya Öğretmenliği

Ünite 4
1)   Bireyin yeni gelen bilgileri yerleştireceği en küçük yapıdır ve bu yapılar olgunlaşma ve yaşantılar sonucu gelişir.
Bu birime verilen ad nedir?
A) Zihin
B) Akıl
C) Hücre
D) Akomodasyon
E) Şema
Cevap: E

2)   Piaget’ye göre bilişsel gelişimi etkileyen faktörlerden biri değildir?
A) Olgunlaşma
B) Asimilasyon
C) Yaşantı
D) Sosyal Etkileşim
E) Dengeleme
Cevap: B

3)   Bebeklerin kendi bebeklerine canlıymış gibi davranması ve onu yere düşürdüğünde ondan özür dilemesi aşağıdakilerden hangisi ile açıkşanabilir?
A) Animizm
B) Artifikilasyon
C) Paralel Oyun
D) Adaptasyon
E) Asimilasyon
Cevap: A
 



MUSTAFA ÖZEL
COĞ. ÖĞRETMENLİĞİ
050106007

1)Tüm zencilerin atletizmci olduğunu düşünen Can, basketbol oynayan bir zenci gördükten sonra bu düşüncesini ‘Zencilerin çoğu atletizmle uğraşmakla birlikte basketbol oynayanlar da olabilir’ şeklinde değiştirmiştir.
Bu durum Piaget’in kuramında yer alan aşağıda ki kavramlardan hangisine bir örnektir?
A)İşlem
B)Özümleme(asimilasyon)
C)Uyum kurma(akomodasyon)
D)Tersine çevirebilirlik
E)Görelilik


2)Bir doktorun kendisini ameliyat ettikten sonra, doktorların kötü olduğuna inanan bir çocuk. Başka bir doktor tarafından başının okşanmasını canını yakmaya yönelik bir davranış olarak yorumlar.
Çocuğun başının okşanmasını bu şekilde yorumlaması Piaget’in bilişsel gelişim kuramına göre aşağıdakilerden hangisine örnek olabilir?
A)Benmerkezcilik
B)Psikolojik stres
C)Uyum kurma(akomodasyon)
D)Genelleme
E)Özümleme



3)4 yaşındaki Seda’nın yağmur yağmaya başladığında ‘Bulutlar ağlıyor’ demektir.
Seda’nın bu davranışı Piaget’in gelişim kuramında yer alan hangi bilişsel özelliğe bir örnektir?
A)Yapaycılık
B)Animizm
C)Korunum
D)Gerçekçilik
E)Tersine çevirebilirlik





Yasemin gebeş
050106002
Coğrafya öğretmenliği
 
1)Hayatında ilk kez kurt gören bir çocuğun onu hav hav  die çağırması onun hangi işlemi yaptığını gösterir?
a.   özümseme
b.   uyumsama
c.   akıl yürütme
d.   genelleme
e.   şemalaştırma
                                                      cevap(A)
   Anne çocuğuna pastasını kaça bölmesini sorduğunda aldığı cevap ‘çok parcaya böl herkes bol bol yesin annecim’olmuş
2)yukarıdaki parçada çocugun bilişsel gelişimde hangi aşamada oldugunu gösterir?
a)soyut işlemler dönemi
b)ben merkezci dönemin baskın olduğu dönem
c)soyut işlemlerin başında bulunmasını
d)miktar korunumu kazanılmadığı bir dönemde
e)duyusal devinim döneminde
                                                               cevap(D)
3)Ayşe hanım kızından dertlidir.kızının gün boyu çocuk programlarını izlediğini başka bi yeri açtırmadıgını sölemektedir
    Burada ayşe hanımın kızının davranışı hangi davranışa örnektir?
a)dengeleme
b)benmerkezci
c)imgeleme
d)bütünleştirme
e)gruplandırma
                                                                  cevap(B)
Hasan Hüseyin Gerçekdoğan
050106011
Coğrafya öğretmenliği
 
 
1)1kilo demir ile 1kilo pamuk yan yana getirilip küçük bir çocuğa hangisinin daha ağır olduğunu sorduğumuzda pamuğu işaret etmesindeki sebep nedir?
a)odaklanma(hacmine)
b)özelden özele düşünme
c)animizm
d)kişi sürekliliği
e)sembolleştirme yeteneği
                                                      cevap(A)
 
2)5 yaşındaki Şükriye oyun sırasında bebeğinin canını yaktığını düşünmesindeki sebep nedir?
a)gerçeklik
b)canlandırmacılık
c)yapaycılık
d)tersine çevrilebilirlik
e)korunum
                                                       cevap (B)
3)Hayatında ilk kez aslan gören bir çocuğun onu pisi pisi  die çağırması onun hangi işlemi yaptığını gösterir?
a.   özümseme
b.   uyumsama
c.   akıl yürütme
d.   genelleme
e.   şemalaştırma
                                                      cevap(A)
MELİKE CERŞİT                                                                                           050106031                                                                                                   
                                            SORULAR 
 
    1) 3 yaşındaki Ali’ nin oyuncak askerine yemek yedirmeye çalışması Piaget’in hangi bilişsel özelliğine örnektir?
     A.Yapaycılık
      B.Korunum
    C.Animizm
     D.Tersine çevrilebilirlik
      E.Gerçekçilik                                                                   Cevap:C
   2) Çocuğun tersine çevirebilme, sınıflama ve sıralama yapma,dağılma gibi zihinsel özellikleri hangi dönemin özelliğidir?
      A.Soyut işlem dönemi
      B.Sezgisel dönem
       C.Sembolik dönem
       D.Somut işlem dönemi
       E.İşlem öncesi dönem                                                        Cevap:D
  3) 3 yaşındaki Ahmet, babasının eve aldığı pastayı üstüne mum koymadan ve söndürmeden yemek istememektedir. Bu durum Piaget’ in işlem öncesi döneminin hangi özelliğidir?
      A.Animizm
      B.Yapaycılık
       C.Benmerkezcilik
       D.Kişi sürekliliği
       E.Özelden özele düşünme                                                   Cevap:E

Ad Soyad=EMİNE  AYTAR
Bölüm=Coğrafya Öğretmenliği
No=050106003
1)Aşağıdakilerden hangisi Piaget’in bilişsel gelişim kuramı kavramı değildir?
a)Dengeleme
b)Döngüsel tepki
c)Şema
d)Organizasyon
e)Özümleme
CEVAP=B
2)Bebeğin vücuduyla başka bir nesneye dönük tesadüfen keşfettiği davranışlardır.Bu davranışlarda bebek tarafından bıkmadan usanmadan sürekli tekrar edilir.Burada reflekslerden biraz daha karmaşık davranışlar görülür.
    Bu tanım aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?
a)Sembolik dönem
b)Birincil döngüsel tepki
c)Üçüncül döngüsel tepki
d)Odaklanma
e)İkincil döngüsel tepki
CEVAP=E
3)Aşağıdakilerden hangisi somut işlem döneminde bireyin kazandığı özelliklerden biri değildir?
a)Değer ve inanç geliştirme
b)Sınıflama ve sıralama yapabilme
c)Dönüşümsel düşünme
d)Dağılma
e)Tersine çevirebilme özelliği
CEVAP=A

Adı Soyadı: Derya Yavuz
Bölüm: Coğrafya öğretmenliği
No:050106006   Sınıf:4
1.Ilgına annesi mama yedirirken Ilgın’ın da oyuncak bebeği Fatma’ya  mama yedirmeye çalışmaktadır.
Piaget’ ye göre Ilgın’ın bu davranışı aşağıdaki bilişsel gelişim özelliklerinden hangisine bir örnektir.
A.Nesne devamlılığı
B.Benmerkezci
C.Canlandırmacılık
D.Korunum
E.Bütünleştirme
Cevap(C)
2.Ilgın oyuncak arabalarla oynamayı sevmediğinden Ahmet’inde arabaları sevmediğini düşünmektedir. Ilgın’ın bu yaklaşımı aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
A.Canlandırmacılık
B.Benmerkezci
C. Korunum
D.Dengeleme
E.Bütünleştirme
Cevap(B)
3.Deniz sayıları sırayla sayabilirken,  tersten de sayabilmektedir. Deniz zihinsel gelişim dönemlerinin hangisindedir?   
A.Duyusal Devinimsel Dönem
B.Sezgisel Dönem
C.Soyut İşlem Dönemi
D.Somut İşlem Dönemi
E.Ergenlik Dönemi
Cevap(D)



ADI VE SOYADI: Selçuk İLERİ
BÖLÜMÜ: Coğrafya Öğretmenliği
OKUL NO: 050106021

GELİŞİM VE ÖĞRENME DERSİ ÜNİTE 4
SORULAR

1) 4 yaşındaki Ahmet sahip olduğu oyuncağıyla canlı bir varlıkmış gibi konuşuyor.
   Piaget’ye göre Ahmet’in bu davranışı aşağıdaki bilişsel gelişim özelliklerinden hangisine bir örnektir?

A) Nesne devamlılığı
B) Korunum
C) Benmerkezcilik
D) Animizm
E) Gerçekçilik


2) Canlandırmacılık, korunum ve kişi sürekliliği gibi özellikler bireyin hangi döneminin bilişsel özelliklerindendir?

A) Okul öncesi
B) Okul dönemi
C) Ergenlik
D) Genç yetişkinlik
E) Bebeklik


3) Pastayı genelde özel günlerde ve kutlamalarda gören bir çocuğun yemek için alınmış pastayı gördüğünde üstüne mum koyup onu söndürmeden yememesi Piaget’in bilişsel gelişim kuramındaki hangi özelliğe örnektir?

A) Korunum
B) Yapaycılık
C) Animizm
D) Benmerkezci konuşma
E) Özelden özele düşünme

CEVAPLAR:  1) D 2) A  3) E
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: